Stemt allen Nederland BOOS!

Had ik al eens gezegd dat we een beetje van het padje af zijn? Vast wel! Mijn laatste ergernis gaat over de hoeveelheid politieke (splinter)”partijen” die als een zwaar besmettelijk paddenstoelenvirus uit de grond schieten. Na het daverende succes van dè partij van de boze blanke Nederlander (de PVV) moest er natuurlijk ook een tegengeluid komen in de vorm van een partij voor de boze Nederlanders met een kleurtje, en die noemde ze DENK (what’s in a name). Mooi zo, nu hebben zowel de boze gekleurde- als blanke schreeuwlelijkerds iets waar ze zich goed bij kunnen voelen, terwijl ruim-/nadenkend Nederland (de mensen die de grijze massa tussen hun oren wél gebruiken en verder kijken dan hun neus lang is) kunnen kiezen uit een van de zogenaamde “elitaire” partijen die – sinds Nederland zelf praktisch vluchtelingenstatus had tijdens de 2e wereldoorlog – in staat zijn geweest om ons land welvaart, economische groei en vrede te brengen.

En wie dacht dat de gekte in het politieke landschap daarmee wel een beetje zou stoppen heeft het mis. Want in maart volgend jaar hebben de boze Nederlanders nog meer smaakjes waaruit ze kunnen kiezen. Schrik niet, maar liefst uit ruim 60 “partijen”! Zo hebben we roeptoeter Jan Roos van van het vreselijke GeenStijl.nl die zijn kans rook na het GeenPijl succesje dat hij boekte met het Oekraïne referendum. Enkele PVV’ers waren het niet eens met de dictatoriale opzet van hun “partij” en hoe hun führer als een ongeleid projectiel de samenleving maar blijft bestoken met haat en angst, en startte ook maar weer wat nieuws. Dan hebben we Jaques Monash, die na jaren lang van de PvdA te zijn geweest onlangs besloot dat die 16 jaren PvdA maar onzin bleek te zijn en hij het zinkende schip moest verlaten om een linkse anti-imigratie partij te starten. En dan mogen we Thierry Baudet ook niet vergeten, want ook hij ruikt ook bloed en gaat met zijn denktank Forum Nederland verder om zeep proberen te helpen. Beetje vooringenomen die meningen? Misschien, maar feit is wel dat al deze partijtjes gericht zijn om een dikke middelvinger op te steken naar het politieke establishment, de “elite” van Nederland.

Als laatste (want het zijn er echt teveel) hebben we nog partijes zoals de Anti Europa Partij, de Piraten Partij, Democratisch Politiek Keerpunt, Nederland Lokaal, Partij voor Mens en Spirit en laten we niet vergeten de Partij van de Toekomst. En met al die onzinnige “partijen” staat de teller op bijna 70 verschillende denktanks, groepen en roeptoeters die het politieke landschap compleet naar de zwaantjes gaan helpen en allemaal denken ze de verkiezingen te gaan winnen met veelal populistische maar zeker ondoordacht geblaat. Zie hier en aanschouw; de beroeps azijnzeikers krijgen steeds meer voet aan de grond en zorgen er straks voor dat we met een kabinet komen te zitten dat bestaat uit een nog niet eerder vertoonde hoeveelheid blaaskaakjes die te ver uit elkaar staan om ooit tot een compromis – dus besluit – te kunnen gaan komen. Ooit eens politieke debatten gezien in bananenrepublieken, waarbij ze elkaar letterlijk te lijf gaan? Nee? Geef het even, want als je dacht dat het er nu soms ordinair aan toe gaat in de Tweede Kamer debatten dan kun je straks gegarandeerd je lol op.

2ekamerverkiezingen2017

En ondertussen ligt de politieke “elite” te slapen. Ik hoor amper iets van deze gevestigde partijen die helpen het onderbuikgevoel van de boze Nederlanders weg te nemen, of op z’n minst de onrust in de samenleving te sussen. Pappen en nathouden lijkt het devies, en daarmee komen wij (die mensen met actieve hersencellen tussen hun oren) geen reet verder. Sterker nog, we zakken politiek gezien af tot een niveau die zijn weerga niet kent. En dat allemaal omdat Nederland boos is, héél BOOS! Die boze burger wil de macht weer terug, de burger wil de dienst uitmaken, er is – zoals Wilders ook zegt – een revolutie onderweg, een revolte.

Nu ik er trouwens even over nadenk, BOOS! lijkt me dè naam voor een politieke partij waar al die splinterpartijtjes mooi bij elkaar geveegd kunnen worden, want ze roepen toch allemaal hetzelfde. Ik heb de slogan ook al; Nederland BOOS, omdat uw gezeik gehoord moet worden en wij het anders gaan doen. En hoe, dat weten ze zelf ook nog niet maar anders zal het zeker gaan worden. Eng anders! Ik hoop dat er snel een kiesdrempel gaat komen en dat de boze Nederlanders eens wakker gaan worden en wil al die BOOS stemmers vragen de laatste column van Chirstian Jongeneel te lezen, want die slaat de spijker snoeihard op zijn spreekwoordelijke koppie!

3
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *